Mitt dagis!

Mitt dagis heter Regnbågen och min avdelning heter Stjärnan. Varje morgon ska vi vara där kl 09, vi kan säga att det går så där... Både mamma och jag tycker om att gosa och sova på morgonen så när vi väl kommer upp så blir det bråttom. Detta är jag och mitt dagis:


Så fort jag kommer dit så skiner jag upp som en sol säger mamma, speciellt när jag träffar Samira som är min favvo och även mammas favorit. Hon är varm och snäll och sätter även gränser. GULD tjej!

I går var det den 13 december och då kom min älskade moster på besök till mitt dagis tillsammans med mamma och pappa. Så fort jag fick syn på pappa så började jag gråta, så jag fick sitta i pappas knä inne i salen där vi skulle lussa. Jag tror det tog ca 3 min innan jag blev trött på att sitta ner och då hade det kommit in många vuxna, så då tänkte jag att jag kan gå runt lite och göra väntan lite kortare.

Så här såg det ut då... Min plan funkade, jag fick egen tid på "scen" och alla mös men framförallt mamma, pappa och moster. Visst är jag fin?

Sen när alla kom in och sjöng Sankta Lucia då gick jag fram till våran "praktikant" och satt i hennes knä genom hela framträdandet. När sången " Litet hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut, haren skuttar fram så fort...." så gjorde jag alla rörelser till sången och när haren knackade på dörren så knackade jag i väggen... Såååå kul!!!


 Visst är vi fina! Det är min inskolningsfröken Samira som sitter längst till höger.
Jag vet att mamma grät lite, moster fnissade och mös, pappa var stolt och hade någon tår i ögat han också.

Mamma skrattade så mycket igår att hon nästan....

.... kissade på sig!
Mamma lagade mat och jag höll som vanligt på runt eller på hennes ben, det roligaste jag vet jsut nu är att vara där hon eller pappa är. Jag river runt lite i lådor och skåp.
Mamma klarar ljuden från kastrullskåpet bättre än pappa men ingen av de är speciellet förtjust i de höga ljud som det blir när man slår kastruller mot varandra. Jag tycker det låter häftigt och så är det ju alltid kul att få mamma eller pappa att prata med mig fast de är upptagna att laga mat. Eller något annat tråk vuxet... 

Idag har jag börjat fatta det här med att plocka i också, plocka ur har jag nästan alltid tyckt varait roligt men nu passar en del saker där man inte kan tro. Vet ni att ifall man drar ut lådan under spisen tillräckligt långt så får man in en kastrull där? Tro mig jag har testat 172 gånger bara idag- häftigt va?!

Okey nu till mammas nära-till-olycka: Helt plötsligt hittade hon mig här....

Hon skrattade så där roligt och sedan sa hon: Men guuuu va du är söt!!! Jaja nu har jag lyckats charma henne för den sjuttioelfte gången idag, här fick jag posera så vi kunde skicka MMS till pappa. han ringde upp mmama direkt och det verkade som om de bara skrattade och mös för att jag hade gjort något så här tokigt!
 

Jag gillar trånga utrymmen, sitter pappa på golvet så ska jag klämma mig in mellan honom och väggen eller så är en av högtalarna perfekta till att sitta bredvid och bara vänta på att mamma kommer och busar! Tittut eller något liknande...

Tack för mig nu ska jag sussa... Pusse!

Hej!

Jag tänkte att morfar x 3 och mormor x 2 skulle kunna följa mig lättare ifall jag tvingar min mamma att skriva ner lite och ladda upp lite bilder så ni alla nära kan följa med i mina framsteg!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0