payback.blogg.se/tvillingarna

Här tänkte jag uppdatera de som vill följa oss mot vår dröm att få tre barn varav en är Lucas och de andra två ligger i magen!

Den 8 november kom vi hem....

Publicerad 2013-01-16 16:20:00 i Min vardag,

Och eftersom resan hem och sista veckan i Thailand var jobbig med kräkningar och hemska diarrér så ringde jag till Åsa som är världens bästa barnmorska och som hjälpte oss kunder de nio månaderna vi var gravida med Lucas! 
 
Hon rekommenderade att vi skulle söka gynakuten, just för att se att mina värden var okey och framförallt att barnet mår bra! Lucas var grinig och trött men vådevill jag och Patrik visste att ifall jag söker akut så kommer de göra ett ultraljud och jag vill inte se vårt underbara barn utan Patrik så vi bestämde att ta med napp, snuttefilt och försöka hålla Lucas vid gott mod. 
 
Jag fick komma in ganska snabbt, behövde vänta kanske 1,5 timme innan jag träffade läkare. En underbar läkare, hon pratade om olika knep mot kräkningarna men diarréerna var bara att genomleva. :( Och så sjukskriven hon mig i två veckor just för diabetesen i samband med graviditet. 
 
Det var mindre kul. komma tillbaka till jobbet efter 3 veckor semester och börja med att berätta att jag skvargarna sjukskriven i 2 veckor. Usch va jobbigt plus att berätta för min braiga chef att jag var gravid...
Vi hade bestämt att vänta ett tag innan vi berättade det för någon, jag vill berätta det för hela världen på en gång sen har jag en man (?!) som vill vänta till det har gått halva tiden. Okey inte så länge men inte långt ifrån... 
 
Det sista hon sa var att nu tittar vi på fostret för att se att allt är okey med fostret i varje fall. Jag låg i gynstolen och Patrik satt med en nyfiken Lucas bredvid mig vid huvudet. Lucas sa pinuu, när gynekologen sa nu ska vi titta på bebisen på tv, Nej det blir ingen Pingu nu! Nu ska vi titta på bebisen. 
 
Så bad hon mig ta ett djupt andetag och så sa hon: nu kollar vi! Men vad ser vi här?
Jag: Men är detTVÅ??? 
Ja, men innan vi säger något mer så ska vi kolla så det inte är tre! 
Då började vi skrattà nervöst både jag och Patrik. Lucas satt och tittade och sa tåå....
 
fatta vilken tur vi har, vi ska få två bebisar vilket betyder att vi blir familj på fem! OJ vilken häftig dag. 
 
 

Den 18 oktober åkte vi på

Publicerad 2013-01-08 20:31:00 i Tvillingarna,

 
Semester till Thailand och jag var så lycklig över att jag mådde bra och inte kräktes i ett som jag gjorde med Lucas. Jag tog det som ett tecken att jag hade en tjej i magen vilket jag GÄRNA vill ha. 
 
SJÄLVKLART är högsta önskan att överhuvudtaget bli med barn och vi får chansen att återigen bli mamma, pappa och bror. Nästa önskan och bävan som infinner sig är självklart SNÄLLA låt det vara friskt och att vi får gå hela vägen. Och OM man får önska vilket man får så skulle jag gärna ha en av varje. 
 
Jag var helt säker på att Lucas var en tjej, för ända sedan jag var liten som jag har tänkt tanken att en dag kanske jag blir mamma så har jag ALLTID sett mig med en tjej. Och det var också en av anledningarna till att vi tog reda på kön vid rutinultraljudet med Lucas för jag vill vara beredd. Så blev det också bestämt med denna graviditet. Självklart tar vi reda på det, vi har liksom aldrig fattat grejen att inte få veta?! Vi har ju gått mer halva tiden utan att veta då kan vi ju gå halva tiden med att veta.... Tycker vi i varje fall!
 
Nu åkte vi till värmen, solen och ledigheten och efter denna höst med otroligt mycket saker som har hänt i våra liv så var det en befrielse att vara borta i tre veckor?!!! UNDERBART!
 
Första anhalten som vi var i fyra dagar var Kao Lahk, hett hotel som var lyx och vi bodde i en strandvilla vilket var ännu mera lyx. Vi alla tre stortrivdes! 
 
Där träffade vi en underbar familj från Helsingborg som bodde granne med oss, deras Ebba och vår Lucas hade superkul! 
 
Ebba är drygt 1år äldre än Lucas! Vi åkte sedan vidare till Phuket, Kata Beach, vi hamnade på ett tråkigare" hotell och ävstrata var tråkigt på grund av att det fanns inga svenskar där. Jag har aldrig brytt mig om det tidigare utan varit mer tvärtom, att det är därför man åker utomlands och på semester för att se annat än en hel jag med svenskar MEN ytterligare en sak som har revideras i och med Lucas. 
 
Vi hade det underbart där vi tre, vi gjorde små utflykter och var mycket vi havet. Patrik passade på att paraglide innan han var tvåbarnsfar, ;)  och så gick han även en thaicooking class. sista veckan inpå Kata Beach kräktes jag varje dag på väg till frukosten. Så det slutade med att Lucas gick före och sa mamma här, pekade vart jag skulle kräkas så jag inte skulle missa vart jag brukade "Göra mina behov". Jag var trött också och värmen brukar ju jag ha problem med men inte så att jag blir matt men så blev det nu. 
 
Patrik och Lucas hängde i poolen på em medans jag låg inne på rummet i AC:n för att få tillbaka lite krafter. Sedan gick vi ut pochera åt på kvällarna och så som jag kom ihåg det och även Patrik så mådde jag mycket bättre denna graviditet än med Lucas. 
 
Sedan efter 14 dagar var det dags för tre dagar i Bangkok och det var där som Lucas värmeutslag slog till ordentligt plus mitt dåliga mående. Men ändock hade vi en toppen avslutning på semestern. 
 
Resan hem gick över förväntan och vi alla mådde bra förutom att jag kräktes lite då och då... Vi var tvungna att springa till vårt transfer i Köpenhamn och då när jag kom ombord på planet så sa jag bara kräkpåse och sedan satt det igång. Alla businessfolk som satt där började skruva på sig och blev väldigt obekväma. Jag fattade inte vad problemet var förutom det uppenbara att jag kräktes precis bredvid dem. Men när jag gick in på toa och fortsatte där så frågade flygvärdinnan Patrik, försiktigt och försynt: har hon maginfluensa? Och då glade Patrik sett hur alla öron hade åkt ut som parabolantenner så Patrik svarade högt och tydligt: nej hon är bara gravid. Sucken kändes ända in på toa.... ;)
 
 
 

Den 12 oktober åkte Lucas

Publicerad 2013-01-06 14:23:52 i Min vardag,

till morfar och mormor så de skulle få skämma bort honom lite innan vi åkte till Thailand i tre veckor. På vägen hem från att lämna honom så hämtade jag Patrik och vi bestämde att vi skulle åka till ICA för att handla god grill mat och äta mat framför tv:n. Vilket är en lyx som försvinner  i och med barn.
 
När vi kom in på ICA så sa jag till Patrik att du får köpa ett gravtest, P: varför då? J: Nej men jag vet inte riktigt, brösten ömmar och jag tror att jag skulle ha mens i tisdags. Jaja... Köp tvåpack det behövs alltid! ;)
 
Vi handlade god mat och en massa goda snacks. Denna helg som barnlediga hade vi inga planer förutom att vi skulle äta "brunch med bubblor" på lördagen. Som var en av de fina bröllopspresenterna som vi fick. Sen skulle vi bara njuta av att inte ha några måsten.
 
När vi kom hem så sa jag i min iver: Åååå öppna den här flaskan rödvin så det blir perfekt tills vi ska äta, åååå vad det ska bli gott!!! Då säger Patrik men ska inte du kissa?
 
Jag bara tittar på honom och kopplar verkligen inte och undrar VARFÖR bryr han sig om när jag kissar och inte? Och tänker bara på vinet som ska öppnas. Så säger Patrik, är det inte bättre du kissar på stickan innan vi öppnar flaskan annars dricker jag rödvin och du får titta på. Och DÅ KLICKAR det!
 
När det blev dags att kolla stickan så ropade jag på Patrik:
Från det att man doppar stickan så tar det 2 min innan man "ska" läsa av resultatet. Med Lucas så tog det 1 sekund så var det ett kraftigt PLUS. Så P och jag står och tittar på stickan och när testrutan är ifylld och det inte syns någon plus så säger jag: Nähä inte denna månad heller. Och vänder mig om och är på väg till maten och vinet. Då säger Patrik:
 
Men vad är det där för något?
 
Jo visst var det.... ETT STORT BLÅTT PLUS!
Detta är det andra testet som jag tog två dagar senare- ville vara säker på att det inte var något fel på det första testet! Jaja jag vet att jag är konstig... ;)
 
Det häftiga med denna helg var att eftersom Lucas var hos morfar och mormor och busade en massa så fick vi chansen att bara njuta av att vi ska få ett barn till! Lördag lunch när vi var på brunchen så drack jag ett glas bubbel och vi firade vår stora lycka! Så häftigt att vi lyckades bli gravida igen och en av de häftigaste sakerna är att det är ett bröllopsbarn!
COOLT!!!

Vår resa började den 22 september,

Publicerad 2013-01-05 12:55:00 i Allmänt,

det var den dagen som vi gifte oss och hade ett magiskt underbart bröllop!
Allting var perfekt och vi tror och hoppas att alla hade så kul som vi ville och önskade!
 
Vi hade försökt att få syskon till älskade och bästa Lucas i nästan ett år, kompisar till oss blev gravid och varje gång så blev jag påmind om att Lucas kanske inte skulle få ett syskon och vi inte skulle få ett barn till. Även om vi samtidigt var sååååå tacksamma för att vi hade fått ett barn som mådde bra och som är helt underbar så ville vi verkligen få ett syskon till Lucas. Jag börjar närma mig det magiska 40 års strecket plus min diabetes så jag visste att en självklarhet till att bli gravid finns inte. (Det finns det aldrig visserligen...)
 
Jag är uppvuxen med tre syskon vilket betyder så mycket för mig och det är verkligen en förmån att ha tre styckna människor i min närhet som har mer eller mindre samma erfarenheter från vår uppväxt och familj. Patrik har två syskon, vilket han också värdesätter högt och som bidrar till att vi vill ha en stor familj.. Det betyder så mycket med syskon och jag hoppas och vill att mina barn ska vara ett stöd för varandra såsom föräldrar och vänner har svårt att vara.
 
I och med att vi träffades sent i livet eller i varje fall kom igång med barn sent så hade vi bestämt att det får bli två barn efetrsom vi GÄRNA vill ha fler barn men känner också att ju äldre vi blir så vill vi koncentrera oss på att växa med barnen istället för att fastna för länge i småbarnsåren, förstår ni vad vi menar? Så därför var det "bestämt" med två barn.
 

Om

Min profilbild

Jenny Hamann

Jag är 38 år, nygift med Patrik och har en underbar son på 2 år, Lucas. Nu har jag också turen att vara gravid med tvillingar! Jag jobbar som restaurangchef på Solvalla, vilket är en stor travbana i Stockholm. Jag har också två mammor, tre pappor och tre syson! Jag älskar min familj, min släkt, mitt jobb och framförallt min vardag! Den är GULD som jag skulle uttrycka mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela